Wat is er te doen?

Door de centrale ligging van Villapark Langweer in het Friese Merengebied is het park een uitstekende uitvalsbasis voor zowel watersport als diverse andere activiteiten.

Parkwijzer en plattegrond

Het villapark heeft voor u een parkwijzer samengesteld met belangrijke informatie en activiteiten op en rond het park. Deze kunt u hieronder bekijken door op de afbeelding te klikken of downloaden door op de onderstaande link te drukken. Zo heeft u alle informatie altijd bij de hand.

Langweer

Het pittoreske centrum van Langweer ligt op loopafstand van het park. 

De hotspots van Langweer

  • Restaurant Brasserie AnderS 
  • Restaurant Noflik by Zwigt & Bosma
  • Cafetaria - IJssallon 't Hoekje 
  • Restaurant 't Jagertje 
  • Eetcafé Wapen van Langweer

Activiteiten en faciliteiten

Via een door uzelf bediende brug komt u al varend vanuit het park op de Langweerder Wielen. Nabij het Villapark ligt een zandstrand voor een dagje heerlijk zwemmen, zonnen en spelen. Verder is er een haven, surfoever en speelterrein. Daarnaast beschikt het park nog over diverse faciliteiten zoals Wifi, was- en droogmachines, boot- en fietsverhuur en toeristische informatievoorziening.

Fietsen en wandelen

Langweer staat natuurlijk bekend om de watersport maar wisten jullie dat u in de omgeving ook uitstekend kunt fietsen?

Je kunt met gemak naar bijvoorbeeld Sneek of Joure fietsen. Ook het bosrijke Gaasterland is per fiets bereikbaar. Villapark Langweer verhuurt naast de standaard dames- en herenfietsen met versnelling ook elektrische fietsen (E-bikes). Bij aankomst kunt u advies krijgen over mooie fiets- en wandelroutes en zijn er diverse routekaarten te koop. 

Winteractiviteiten

Ook in de winter is er volop vertier in de omgeving; schaatsen in de schaatstempel Thialf (ook in de zomer mogelijk) en wanneer er genoeg ijs ligt kunt u vanaf uw vakantiewoning schaatsend de Langweerder Wielen over.