Friese Merentocht

Tijdens deze tocht maakt u kennis met 11 Friese Meren en zult u de sfeer van o.a. Terherne, Sneek, IJlst, Balk en Slooten ook mee krijgen. U verblijft een nacht in het watersportdorp Woudsend en via de Luts vaart u dwars door de Gaasterlandse Bossen naar het gezellige centrum van Lemmer. Hier verblijft u de 2e nacht.

Prijs voor 2 personen op basis van logies en ontbijt vanaf € 595,00
*
Wijzigingen in overnachtingsplaatsen voorbehouden.

Sloeparrangementen

Vanuit de haven bij Villapark Langweer vertrekt u met een Langweerder Sloep 6.50 voor een 3 daagse tocht over de Friese wateren.

Wij regelen voor u de overnachtingen aan het water, zodat u zich daarover niet meer hoeft te bekommeren en volop kunt genieten van het varen in een Langweerder Sloep en alles wat Friesland te bieden heeft. Voor dit arrangement hebben wij de onderstaande drie routes samengesteld. Heeft u vragen over de verschillende arrangementen? We komen graag met u in contact.

Bjusterbaarlike Doarpentocht

Deze tocht gaat langs de schilderachtige dorpjes van Mid-Friesland, zoals Akkrum, Earnewald, Grou, Wergea en Terherne. En door het prachtige natuurgebied De Alde Feanen. De eerste nacht slaapt u in de omgeving van Earnewâld. De tweede nacht brengt u door in Terherne.

Prijs voor 2 personen op basis van logies en ontbijt vanaf € 595,00

* Wijzigingen in overnachtingsplaatsen voorbehouden.

Elfstedentocht

Vaar tijdens deze tocht via de beroemde schaatsroute en geniet volop van alles wat Friesland te bieden heeft: rust, ruimte en cultuur. U kunt zeven van de beroemde Friese 11-steden bezoeken en vaart door het bosrijke Gaasterland. Uw overnacht in de Hanzesteden Stavoren en Bolsward.

Prijs voor 2 personen op basis van logies en ontbijt vanaf € 595,00

* Wijzigingen in overnachtingsplaatsen voorbehouden.

Greidentocht

Via vele mooie weidelandschappen vaart u door het noordelijke deel van de provincie Friesland naar Leeuwarden. U meert aan in de Prinsentuin en overnacht in deze sfeervolle hoofdstad. De tweede dag vervolgt u de tocht door nostalgische natuurgebieden van Friesland richting Grou.

Prijs voor 2 personen op basis van logies en ontbijt vanaf € 595,00

* Wijzigingen in overnachtingsplaatsen voorbehouden.

Bourgondisch arrangement

Genieten van de prachtige omgeving en het lekkere eten & drinken van Friesland!

Met dit 1-daagse arrangement vaart u in een Langweerder Sloep naar de mooie stad Sneek. In de binnenstad geniet u van een heerlijke lunch. Ook brengt u een bezoek aan een authentieke distilleerderij, hier kunt u de Weduwe Joustra Beerenburg proeven. Na een schitterende vaartocht over de Friese Meren geniet u tijdens een heerlijk diner nog na van een geweldige dag. Omschrijving programma:

 • Instructie varen in een Langweerder Sloep
 • Via een mooie route varen naar Sneek
 • Lunch en Beerenburg proeverij in Sneek
 • Terug varen naar Langweer
 • Dineren bij een gezellig restaurant in Langweer

Prijs vanaf € 49,75 per persoon

Kids captain arrangement

Avontuurlijk genieten van het Friese merengebied!

Met dit 1-daagse arrangement vaart u met de Langweerder Sloep via een puzzeltocht naar Terherne. In Terherne brengt u een bezoek aan het Kameleondorp. Op het avontureneiland kunnen de kinderen lekker actief bezig zijn en de volwassenen mogen natuurlijk ook meedoen of kunnen heerlijk op het terras zitten. Na een actieve middag vervolgt u de puzzeltocht en vaart u weer terug naar Langweer. Omschrijving programma:

 • Instructie varen in een Langweerder Sloep
 • Via een puzzelroute varen naar Terherne
 • Lunchpakket mee voor onderweg (optioneel lunch in Terherne)
 • Diverse activiteiten Kameleondorp
 • Terug varen naar Langweer

Prijs vanaf € 31,50 per persoon

Vriendinnenarrangement

Bent u op zoek naar een leuk idee voor een gezellige dag met vriendinnen, zussen of collega's?

Dit 1-daagse arrangement biedt een dagvullend programma waarbij u kunt genieten van het mooiste van Friesland. Met de luxe en comfortabele Langweerder Sloep vaart u via een mooie route naar het pittoreske Elfstedenstadje Sloten. Hier meert u aan en heeft u tijd om door het stadje te slenteren. Na een wandeling door het stadje kunt u gaan genieten van een heerlijke chocoladefondue. Omschrijving programma:

 • Instructie varen in een Langweerder Sloep
 • Via een mooie route varen naar Sloten
 • Wandelen door Sloten
 • Chocoladefondue
 • Terug varen naar Langweer

Prijs vanaf € 27,25 per persoon

Sloep & shoparrangement

Gezellig een dagje winkelen en sloepvaren!

Watersportstad bij uitstek “Sneek” is slechts een paar uur varen vanaf Langweer. Vaar naar het hart van deze bruisende stad waar u kunt gaan genieten van een heerlijke lunch. U heeft daarna volop de tijd om de leuke winkeltjes van Sneek te ontdekken. Omschrijving programma:

 • Instructie varen in een Langweerder Sloep
 • Via een mooie route varen naar Sneek
 • Lunch in Sneek
 • Shoppen
 • Terugvaren naar Langweer

Prijs vanaf € 20,25 per persoon

Lekkers aan boord

Picknickmand: € 16,50 per persoon (minimaal 2 personen)
Diverse canapé's vlees en vis, Friese kaas en worst, Stokbrood met verschillende smeersels, olijven, nootjes, vers fruit.

Borrelhapjes: € 7,75 per persoon (minimaal 2 personen)
Kaas, worst, nootjes

Luxe hapjes: € 16,00 per persoon (minimaal 2 personen)
Garnalen coctail met whiskysaus, sandwich gerookte kip/spek/tomaat, wrap met gerookte zalm met dillesaus, steak tartaar met wasabisaus, mini pita broodje met vleessalde, broodje ossenworst met tomaat en mozzarella, spies met watermeloen en Friese ham

Lunch: € 18,00 per persoon (minimaal 2 personen)
Gazpaco (koude tomatensoep), sandwich met gerookte zalm, dille mayonaise en rucola, sandwich met tomaat, mozzarella en pesto, sandwich met carpaccio, parmazaanse kaas, mayonaise en pijnboompitten, sandwich met ham, kaas, komkommer en tomaat, suikerbrood met roomboter, vers fruit.

Lunch: € 21,00 per persoon (minimaal 2 personen)
Diverse broodsoorten met smeersels, diverse sandwiches vis/vlees/vegetarisch, 2x verschillende salades, schaal met verschillende vleessoorten, schaal met verschillende vissoorten, kaasplank, fruit.

Koelbox gevuld naar keuze: prijs op aanvraag
Blikjes fris, flesjes water, blikjes bier, fles rosé, fles witte wijn

Koffie/thee met oranjekoek: € 5,50 per persoon

Algemene bijzonderheden

 • Prijzen zijn exclusief de huur van een sloep
 • Drankjes tijdens dagtochten bij lunch, diner of fondue niet inbegrepen
 • Optioneel schipper mee aan boord
 • Op aanvraag hapjes en drankjes mee aan boord
 • Op aanvraag barbecue na afloop van arrangement